Aeroportul Ovda-Eilat in Israel

3 Hotele ale retelei Mövenpick situate la mica distanta unul de celalalt – pe care sa-l aleg ?

Dacă ați rezervat un bilet de avion ieftin cu Ryanair pana la Ovda in Israel, pentru a petrece cateva zile calduroase si însorite la Marea Roșie, vă puteți bucura de o vacanță de lux la prețuri mai mici decat in Israel in imediata apropiere de Eilat si anume in Egipt in regiunea Taba sau in Aqaba in Iordania.

In comparatie, un hotel de aceeasi categorie situat direct in Eilat costa de 2 ori mai mult decat cel din Iordania si de 3 ori mai mult decat cel din Egipt.

Aeroportul Odva nu este direct in oras, dar autobuzul 282 ( care asteapta la iesire ) vă va duce direct de la aeroport (fără oprire in circa 40 min.) pana la stația centrală de autobuz din oras. Costa 25 sekeli pe persoana  (aproximativ 6 euro) – puteți plăti cu card de credit sau schimbati bani în aeroport – din pacate in acest aeroport inca nu este nici un ATM.  

Hotelul Mövenpick din Taba se afla la doar câțiva pași distanță de graniță, astfel încât dupa ce ati ajuns la granita cu autobusul puteți merge pe jos, sunt doar cativa metrii.

Și inca un beneficiu care ti-l ofera acest hotel – Dacă rămâneți doar în acest hotel, nu trebuie să plătiți nici un fel de taxe de ieșire (în mod normal costa 100 de sekeli pe persoana pentru a părăsi Israelul).

La Gara Centrală trebuie să schimbați autobuzul ( intrebati de autobuzul de frontieră spre Taba, are numarul 15) și pentru încă 4 sekeli (mai puțin de 1 euro) veți ajunge la granița spre Egipt în 10 minute. Granita se trece pe jos.

Dacă aveți o confirmare de rezervare de la Hotelul Mövenpick pe perioada intreaga a sederii voastre in Egipt, nu va trebui sa plătiti taxa de ieșire din Israel  (dar aveti grija ca nu aveti voie sa mergeti mai departe în sud, de exemplu la hotelele din Taba Heights ) și nu va trebui să plătiti nici viza de intrare pentru Egipt (în mod normal, 25 $). Scrieti pe cererea de intratre in Egipt ( only Sinai ).

Hotelul Mövenpick are cea mai frumoasa plajă privată din această regiune, un loc minunat si pentru snorkeling ( incepatori ), 3 piscine (o piscină interioară cu apă caldă) si camere comfortabile.

Și dacă aveți îngrijorări cu privire la securitate, pentru că este Egipt, vă pot liniști, această regiune este cea mai sigură din întreaga țară.

Recomandarea noastră: Nu mergeți la fostul hotel Hilton (acum Taba Hotel și Nelson’s Village), deoarece acestea nu au fost renovate de 28 de ani! Hotelul Mövenpick Hotel este cea mai bună alegere din Taba.

Daca insa doriti sa treceti granita spre Aqaba in Iordania ve-ti proceda aproape la fel, cu autobusul 282 pana la gara centrala, doar ca de aici nu circula autobuse care sa mearga la granita cu Iordania si nici dupa granita nu te asteapta nici un autobus sa te duca in oras in Aqaba. Aici trebuie sa va decurcati cu taxiul. Acesta va costa pe ambele parti circa 10 EUR.

Care Hotel Mövenpick din Aqaba ar trebui să aleg?  pentru că da, sunt de fapt două hoteluri Mövenpick în Aqaba, și da, noi le-am testat amândoua.

Mövenpick Tala Bay

Este amplasat în afara orașului (aproximativ 10 minute cu taxiul, care costă aproximativ 10 EUR / drum – exista si un autobuz gratuit de transfer între cele două hoteluri ( pleaca din fata de la McDonald la fiecare 2 ore) si în zona înconjurătoare nu se afla aproape nimic. Dar plaja este minunată, marea curată și hotelul foarte liniștit. Hotelul are cel mai mare complex de piscine din întreaga Iordanie, unul încălzit în timpul iernii  si un wirlpool doar pentru adulti. Grădină frumoasă, mai multe restaurante și baruri și un spa minunat , costa extra aproximativ 18 EUR pe zi.

Camere foarte moderne si noi, pat extrem de comfortabil. Perfect pentru un sejur mai lung sau pentru iubitorii de wellness si relaxare.

Mövenpick Hotel & Resort

Supercentral situat (în oraș lângă magazine, supermarketuri, magazin de băuturi alcoolice, cu bere, vin și băuturi spirtoase (Aqaba este duty free Zone) și diverse restaurante și lanțuri de fast-food, cum ar fi McDonalds. Insa hotelul este mai vechi cu mobilierul uzat si loc de plaja si relaxare limitat.

Mancarea a fost in ambele hotele din Iordania foarte buna ceea ce nu pot spune de Egipt ( aici mancarea cam lasa de dorit )

Recomandarea noastra :

Mövenpick Taba – alegeti acest hotel daca doriti doar soare si mare ( puteti face si de aici excursii peste zi la manstirea Sf. Ecaterina sau la Colored Canyon in apropiere de Nuweiba, in cazul in care va plictisiti ) si nu sunteti pretentiosi la mancare.

vedere din camera hotelului Mövenpick din Taba
Vedere din camera hotelului Mövenpick din Taba in Egipt

Mövenpick in Tala Bay – este perfect pentru un sejur mai lung sau pentru iubitorii de wellness si relaxare cu o bucatarie minunata.

Mic dejun tipic cu marmelada Mövenpick
Mic dejun tipic cu marmelada Mövenpick ( doar in Iordania )

Mövenpick Resort in oras este perfect pentru o zi sau doua, in tranzit spre Petra sau alte localitati din Iordania.

Camera in Mövenpick Hotel & Resort Aqaba
Camera in Mövenpick Hotel & Resort Aqaba

Noi va uram o vacanta minunata ! Pentru informatii despre cum ajungi la Petra pe cont propriu va aparea in curand un nou review…pana atunci va stam cu placere la dispozitie daca aveti intrebari. Scrieti-ne pe adresa pami@dordeduca.com

Ti-a plăcut ? Distribuie si prietenilor tăi ...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on Pinterest

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *