Anglia: castele, parcuri si locuri mistice

Descoperiți peisaje minunate, orașe și sate tipice engleze și o varietate de site-uri din patrimoniul mondial.

Traseul nostru a început în Bristol. Am închiriat o mașină la green motion (sunt ok –  baieti din Polonia,  ne-au dat un SUV nou nout ) și am condus spre Wells.

Wells – face reclama precum ca ar fi cel mai mic oras din Anglia

Este intradevar un orasel ce se poate vizita in trecere. Catedrala și palatul episcopului sunt insa remarcabile.

Catedrala din Wells

Am stat peste noapte în Glastonbury. A doua zi am explorat orașul – cine este interesat de spiritualitate – acesta este locul mistic numit Avalon.

Glastonbury Abbey
Misticul Avalon

În drum spre mare ne-am oprit la Stourhead (vizita casei și a grădinii durează aproximativ 3 ore, dar merită) si la palatul Montacute.

In interiorul Conacului din Storehead
Montacute

Scopul nostru a fost insa castelul Corfe dar aici am ajuns prea târziu si din cauza ca am vrut neaparat sa vad Gigantul Angliei care se afla în mijlocul lui nicăieri , si asa ca  l-am vazut doar din afara.

Gigantul Angliei

Gigantul Angliei este o figură “construită” pe deal in apropierea satului Cerne Abbas din Dorset. Are o inălțime de 55 de metri si reprezintă o figură masculină goală în picioare, cu o măciucă in mană. Cine a creat-o, când și din ce motiv, rămâne un mister … ca multe alte lucruri din aceasta zonă.

Corfe castle

Atentie, străzile din Anglia sunt uneori foarte înguste și conducerea pe partea stangă nu este tocmai plăcută deci întotdeauna planificati mai mult timp decât este specificat. Tot aici in apropiere aici este coasta abruptă și stâncile

Old Harry Rocks

numite Old Harry – un drum de circa jumate de ora de la parcare.

Am inoptat in Bournemouth. E o localitate cu o plaja fantastica – lata cu nisip fin – deci daca vreti sa faceti baie – aici puteti !

In Bournemouth – plaja lata cu nisip fin

Noi am stat doar o noapte – am mancat cel mai bun „fish and chips“  pe plaja si am plecat spre nord ca aveam o programare la Universitatea din Oxford. In drum am oprit scurt la Salisbury unde am vizitat orasul vechi si catedrala. In interiorul catedralei este expusa “Magna Carta” pt. cei intresati de istorie.

Catedrala din Salisbury

In Oxford am prins zilele universitatii si astfel am putut vizita si in interior 5 dintre cele mai impozante facultati . Toate au in incinta universitatii o biserica , o biblioteca imensa, o sala de mese si un internat . Pentru mine a fost o experienta unica deoarece de copil am visat sa pot vizita Oxford-ul. Norocul nostru a fost ca am avut voie sa intrăm in sala de mese unde a fost filmat Harry Potter si Alice in wonderland.

Recunoasteti sala de mese ? Aici a fost filmat “Harry Potter”

In Oxford am stat peste noapte si a doua zi ne-am indreptat spre Milton Keynes. De aici am vizitat in apropiere Waddesdon Mansion si Parcul Stowe. Amandoua minunate !

Waddesdon manor
Parcul Stowe

A urmat o deviere spre Stonehenge. Multi dintre cei care au fost acolo mi-au spus ca nu se merita, dar eu sunt de alta parere. Cu toate ca nu mai ai voie sa intri printre pietre – arealul are o aura deosebita si daca ai noroc sa ajungi seara cand apune soarele – nu doar ca este si mai interesant ci masele de turisti de peste zi se mai rasfira. Totusi pentru Stonehenge – mai ales daca vreti sa mergeti pe jos de la intrare sa luati in considerare cel putin 3 ore ( noi am luat autobusul )

Cea mai renumita colectie de monolite – Stonehemge

In drum inapoi spre Bath am vizitat multe sate mici tipice zonei si am nimerit intr-unul unde sunt dusi chinezii cu autobusele pentru a fotografia 4 casute de piatra…

Billbury – aceste 4 casute de piatra sunt cel mai fotografiat motiv din sudul Angliei (de chinezi)

satucul care are aproape doar 4 casute se numeste Bilbury si este asaltat pe zi de cel putin 500 de chinezi – deci nu recomand – decat daca doriti sa va amuzati.

Lacock Abbey

In orasul Lacock am intrat la Abbey. Si aici au filmate mai multe secvențe din filmul Harry Potter (manastirea merita vizitata si daca nu esti fan)

Podul vechi din centrul orasului Bath

Unul dintre punctele culminante ale zonei este orasul Bath. Noi am planificat 2 nopti pentru ca este cel mai frumos oraș din zona. Un oraș istoric si balnear cu ape termale de pe vremea Romana. Orașul are mai multe parcuri publice, cel mai mare este Royal Victoria, la doar câțiva pași de centrul orașului.

Panorama peste orasul Bath vazuta din parcul Alexandra

Din parcul Alexandra, situat pe un deal cu vedere spre oraș, vă puteți bucura de o panoramă minunată.

Recomandarea noastra:

Deveniti membru la www.nationaltrust.org.uk sa beneficiati de acces gratuit (inclusiv parcare gratuita) la sute de locuri de neuitat.

Ti-a plăcut ? Distribuie si prietenilor tăi ...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on Pinterest

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *