Nimeni nu isi petrece vacanta in Bangalore. Cu peste 8,4 milioane de locuitori (numarati la recensământul din 2011), este al treilea oraș ca mărime din India după Mumbai și Delhi. Mumbai si Dehli reusisem sa le evit pana acum si iata-ne aterizand in Bangalore venind cu avionul dinspre Chennai. Ceea ce va recomand si voua. Daca cumva doriti sa vizitati India ( chiar si dupa ce ati citit reviewurile mele ) sa nu cumva sa alegeti autobusul sau si mai rau trenul ca mijloc de transport intre orase. Alegeti avionul ! Mai multe agentii de zbor low cost fac legatura intre aproape toate orasele mari ale Indiei. Noi am incercat 3 dintre ele: Indigo, Goair si Spicejet – toate trei avand o paleta de avioane moderne si preturi foarte moderate.


Si astfel in jumatate de ora am reusit sa parcurgem cei 350 de kilometrii distanta intre cele doua aeropoarte, ca dupa aterizare sa facem cei 35 de kilometrii pana in centrul orasului cu masina in exact o ora – deci distanta de 10 ori mai scurta ne-a costat dublu timp. Si chiar si pretul cu avionul a fost mai mult decat placut ( circa 30 de Euro ) . Din Bangalore aveam intentia initial sa vizitam orasul Hampi care din 1343 până în 1565 fusese capitala Regatului Vijayanagar si unde acum se mai pot vizita numeroase temple sapate in granit. Din pacate acest oras se afla în mijlocul lui nicăieri si pentru a ajunge acolo dureaza circa 14 ore cu autobusul si si mai mult cu trenul.
Deci dupa ce vazusem realitatea cruda din India mi s-a facut o groaza imensa de acest drum. Va spun sincer – am renuntat ! puteau sa se afle acolo palate de cristal si temple de aur si tot nu m-as fi dus !
Aveam de ales – ori mergem direct in regiunea Rajasthan unde puteam sa vizitam orasele celebre Jaipur, Udaipur si Johdpur ori faceam o mica deviere prentru cateva zile de relaxare in Goa. Ne-am hotarat pentru a doua varianta si pentru ca eram curioasa cum este plaja in Goa dupa ce o vazusem pe cea din Insulele Andaman.
Dar pana sa ne luam zborul spre Goa aveam sa stam peste noapte in Bangalore. Bangalore nu are multe locuri de vizitat. Este un oras „industrial” si mai recent, a devenit unul dintre cele mai importante centre IT din țară. În ultimii ani, numeroase companii de calculatoare și de înaltă tehnologie din țară și din străinătate s-au stabilit în Bangalore, transformând orașul într-un centru al industriei de software indiene și l-au poreclit “Silicon Valley din India”. Ceea ce pentru noi a fost o binecuvântare. Mult mai curat decat Chennai, cu autostrazi si hotele cu renume international. Am inoptat in orasul nou intr-un hotel al retelei de hotele Hilton, am comandat pizza la Domino Pizza si ne-am bucurat de camerele imense si salteaua comfortabila tipic americana. Seara la piscina de pe rooftop privind peste cladirile zgaraienori din imprejurimi am uitat aproape unde ne aflam.
Pana a doua zi dimineata cand ne-am urcat in taxi pentru a descoperii orasul vechi.

Pe drum ce mi-a sarit in ochi au foste nenumaratele spitale pe acoperisul carora imense panouri de publicitate faceau reclama la organe ieftine ( pe mine m-au trecut frisoanele cand m-am gandit de unde defapt provin aceste organe India fiind cunoscuta pentru comerțul de organe umane provenite de la copii abandonati sau oameni ai strazii care nu mai au familie ).

Dar nu numai mizeria este cea ce te indigna in India ci felul de a fi al oamenilor. Nimeni nu se intereseaza de nimic si uneori ai impresia ca nimic nu le este sacru ( in afara de religia lor ). Astfel am fost extrem de indignata dupa ce am vizitat Palatul de vara al Sultanului Tipu care este situat în apropiere de fort și a fost finalizat în 1791.

O caracteristică deosebită a palatului constă în faptul că în mare parte este construit din lemn cu peretii vopsiti in culori stridente cu ornament floral. Cu siguranta ca a fost unul dintre cele mai frumoase palate ale orasului…a fost…deorece acum toti peretii sunt zgaraiati de idioți care s-au imortalizat gravand numele lor peste tot. Am vazut si marcari datate in 2016.

Dupa aceasta mai vizitam si Templul Nandi in mijlocul caruia un taur imens sculptat in piatra neagra ne impresioneaza.

Palatul din Bangalore o clădire magnifică în stil Tudor a fost construită în 1887 l-am vazut doar pe dinafara.

Pentru o vizita in interiorul sau care ar fi durat circa 2 ore nu am mai avut timp…pentru ca eram in drum spre aeroport cu directia Goa…
citeste continuarea aici
Super fain postul. Keep writing.
Interesantă zonă, nu am ajuns niciodată pe acolo.