Bangkok este cunoscut în întreaga lume pentru prețurile ieftine si viața de noapte – dar orasul are mult mai mult de oferit !
Călătoresc destul de des si totuşi sunt de fiecare dată fascinată ce diferita poate fi această lume a noastră. Te urci in avion la temperaturi mai reci ca in frigider si după doar 16 ore de zăcit in avion ţi se deschid porţile unei noi lumi cu temperaturi de aproape 30 de grade cu aerul moale aproape băubil, alte mirosuri, alte culori, alte sunete. Limba thailandeza este asa cum se scrie cu floricele si girlande si oameni au mereu un zimbet pe buze.
După incă ca o ora de mers cu taxiul- aeroportul se afla la o distanta considerabilă de central orasului am ajuns la hotelul pe care l-am rezervat deja dinainte prin internet la un pret de 40 dollari pe noapte. Hotelul Imperial Queenspark este bine situat, central – daca se poate spune cand centrul Bangkokului se extinde pe un areal de aproape 10 km² si este foarte modern. Oraşul ma fascinat cu atat mai mult cu cat nu mă asteptasem să descopar o metropola moderna cu zeci de zgarie nori, cu trenuri suspendate si autostrazi cu 6 benzi.
Bangkokul este zgomotos dar fascinant – cu peste 100 de temple denumite Wats, unul mai interesant decit celalalt.

Prima zi am petrecut-o relaxindu-ne la piscina ce se afla la etajul 9, caldirea avind peste 30 de etaje si 2 piscine la diferite etaje. Bineinteles ca ne-am lăsat masate picioarele umflate de drum si de cizmele stramte care le purtasem pana la coborarea din avion– in Bangkok se afla la fiecre colt de strada un salon de masaj. Am mancat mancare tipica thailandeza care este aici mult mai iute decat in Europa. Deci, aveti grija !

A doua zi a fost o zi plină de impresii de neuitat. Am vizitat Marele Palat reşedinţa oficială a regelui. În cadrul acestui complex se afla mai multe temple precum Chakri Mahaprasat Hall şi Wat Phra Kaew, care găzduieşte Buddha de Smarald si este considerat cel mai important templu din Thailanda. Chitralada Palace este resedinta regelui Bhumibol ( decedat in 2016 ) şi a sotiei sale regina Sirikit.

Cititi articolul despre obiectivele turistice din Bagkok aici Din sutele de wats situate în Bangkok, va sfatuiesc sa vizitati neaparat: Wat Pho, care adaposteste Templul lui Buddha culcat (Reclining Buddha).Acesta este cel mai mare templu din Bangkok şi renumit pentru sala uriaşa unde se afla o statuie in pozitie culcata a lui Buddha ce măsoară 46 metri lungime şi este acoperit cu foite de aur. Talpa picioarelor lui Buddha masoara 3 metri inaltime! precum şi Wat Arun in forma de piramida ce se ridică pana la 85 de metri inaltime si Wat Benchamabopit – templul de marmora.

Vizitați neaparat si Templul Muntelui de Aur – la doar 1 km distanță de Khao San Road, Templul Muntelui de Aur oferă un Chedi enorm (o structură tipica care conține relicve budiste)
Acesta este unul dintre templele mele preferate din oraș datorită templului său din aur cu un decor uimitor și peisajul minunat peste orașul vazut de sus.
După cateva zile dupa ce vizitasem o multime de temple si showuri pentru turişti ne-am urcat intr-o dimineata intr-un taxi rugindu-l să ne arate ce crede el că este cel mai tipic in Bangkok. Era ora 9 si după un mic moment de gandire taximetristul ne intreaba dacă dorim să vizităm parcul central al oraşului unde se aduna tot oraşul pentru a practica gimnastica de dimineaţă.
Cand mă gindesc la Thailanda am in faţa ochilor tot felul de exerciţii de Tai chi chuan – arta meditaţiei in mişcare sau Quigong sau chiar si de Thai Box – sporturi tipice ce se practică la fiecare colţ de stradă! (credeam eu)
Bineinteles că sintem de acord şi in imaginatia mea văd deja zeci de oameni in costume de panza largi de in, făcind mişcari ciudate, incete ca in slowmotion, coordinate sub un suspans extrem.

Si mare mi-a fost mirarea ajungand in acest parc să văd zecile de persoane de diferite varste in iegări si tricouri strimte cu banderola de transpiratie pe frunte sărind in ritmul muzicii de aerobic…
Si aşa cum noi credem ca doar mişcările lente si coordinate ne arata drumul către o viaţă sănătoasa si fericită asa cred asiatici ca aerobicul si săriturile noastre expulsive au acelaşi efect.
Si intre timp ce noi europenii invăţăm arta meditaţiei si a mişcăriilor lente sar asiaticii in ritmul muzicii de aerobic intr-o viaţa fericita…pentru ca asa este omul, crede mereu că ceea ce are vecinul este intotdeauna mai bun!