Caminito del rey – Agale pe poteca regelui !

Ajungand in parcarea din apropierea oraselului Ardales o luam in directia Caminito del rey.

Traseul oficila incepe dupa 1,5 km
Traseul oficial incepe dupa 1,5 km

Un tunel sapat in stanca, lung de nu se vedea iesirea si neiluminat ( luati cu voi neaparat o lanterna ! ) duce pe partea cealalta a muntelui.

Tunelul nu este iluminat

Drumul serpuieste dupa aceea prin padure ca sa ajunga la malul unui lac, Necesitam intr-o plimbare lejera circa 15 minute pana sa ajungem la intrarea oficiala ( deci porniti din timp sa ajungeti la ora fixata cu circa 5-10 minute inainte ). La intrare se impart castile de protectie si se dau cateva explicatii. Aici gasiti si ultimele toalete ( atentie dupa ce ati intrat nu mai exista nici o posibilitate de intoarcere ) .

Apele pârâului Guadalhorce au sapat un drum printre stanci

Drumul incepe cu o cascada vijelioasa. Intram pe valea Gaitanes, in adâncurile căreia apele turcoaz ale pârâului Guadalhorce, strălucesc si brobodesc . Formele erodate de aplele ei in stâncă sunt fenomenale. Apa și-a găsit drumul printre pietre. Acum e rândul nostru.

Cu castile pe cap pornim la drum

O cale îngustă la o înălțime amețitoare. Un act de echilibru pe poduri de oțel și lemn. Caminito del Rey, cunoscut pe drept ca unul dintre cele mai periculoase trasee din lume, a fost redeschis publicului incepand din martie 2015, după renovări intense.

O poteca ingusta dealungul stancilor abrupte

La inceput, genunchii imi mai tremura putin. Dar pe măsură ce privirea imi este furată si copleșită de frumusețea stâncilor, uit de toate friciile și prind puteri magice care mă fac să mă simt la fel de ușor ca o pasăre.

Daca privesc in jos am aceeasi panorama ca si pasărea ce tocmai mi-a fluturat aripile prin fata ochilor minunadu-se probabil ce caut eu ca om la o astfel de inaltime.

Uneori te simti ca intr-un film cu Indiana Jones

Traseul are o lungime de 7,7 km și durează aproximativ 3-4 ore cu multe pauze (pentru a savura din plin maretia acestui loc) si nu e obositor deloc. Cu siguranta ca ajunsi la capatul traseului veți reactiona exact așa cum am facut-o si eu: Cum adica, deja sa terminat?

Spectaculos si totusi nepericulos

Mi-aș fi dorit din toata inima să pot să mă întorc și fac tot drumul din nou. Atat de mult m-a fascinat.

Unde se afla Caminito del Rey?

Caminito del Rey este situat între orașele Ardales și El Chorro in provincia Málaga in sudul Spaniei, mai precis Andaluzia. Málaga se află la aproximativ 60 km, Ronda, la 65 km distanță.

Cum puteți ajunge la Caminito del Rey?

Cel mai ușor cu mașina inchiriata. Direcția Ardales dupa care urmați semnul Caminito del rey care duce de-a lungul lacului Guadalhorce. Mergeti direct la intrarea din nord unde puteți parca mașina.

Ce trebuie să stiti înainte de a vizita Caminito del Rey?

Cumpărați biletele de intrare online în avans! Si asta cu cateva zile bune inainte ( mai ales in sezonul vacantelor ). Pagina oficiala o gasiti aici 
În condiții meteorologice nefavorabile poate fi temporar inchis.
Copii sub 8 ani și animale nu sunt permise.
Caminito del Rey are o lungime totală de 7,7 km și este un traseu intr-un singur sens (fără posibiitate de intoarcere) accesibil doar în Ardales și duce pana la El Chorro. De aici exista un autobus care la fiecare jumate de ora face naveta intre iesire si locul de parcare ( nu incercati sa mergeti pe jos ! investiti cei 1,75 EUR pe biletul de autobus )


Pentru siguranța voastra și, de asemenea, si ca protecție la soare, toată lumea primește o cască de protecție

Luați apă și o mică gustare cu voi. Incălțati pantofi comozi ( cel mai bine speciali de drumeții ) si bucurați-vă din plin de frumsetiile acestei planete !

Ti-a plăcut ? Distribuie si prietenilor tăi ...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on Pinterest

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *