Ce sa vizitezi in Bangkok

Bangkok – obiective turistice si sfaturi importante. Ce să vizitezi in Bangkok și cum ajungi acolo.

Palatul Regal

este cea mai renumită atracție din Bangkok. Din păcate, acest lucru înseamnă sute de vizitatori, stat la coada și încercări de fraudă.

in Bangkok nu crede tot ce ți se spune

Aveti grija: multi șoferi de taxi sau tuk-tuk vor încerca sa va minta spunând ca Palatul este închis și vor încerca să va ducă la un butic sau magazin de unde primesc ei comision in cazul in care cumperi ceva. In acest caz refuzați politicos și alegeți alt șofer.

Recomand să vizitați palatul, dimineața cât mai curând posibil – porțile se deschid la ora 8:30.

Palatul regal
Thailanda – Palatul regal

In interiorul grădinii palatului se afla si Wat Phra Kaeo care este numit si Templul lui Buddha de Smarald in interiorul sau se afla o statuie a lui Buddha făcuta din piatra prețioasa de jade. Aici vin si localnicii sa depună ofrande ( flori de lotus ) si sa se roage.

religia Budhista este practicata zilnic

Pentru vizită există un cod strict de îmbrăcăminte – este interzis sa intri cu pantaloni scurți sau fuste mini iar umerii trebuie sa fie acoperiți. Se pot împrumuta haine potrivite în fața palatului in cazul in care nu vrei sa te îmbraci ca atare ( din motive de căldura )

Cum se ajunge acolo: Riverboat, stația Chang

Bangkok ( daca e prima ta ieșire in Asia ) te va surprinde si impresiona ! Uneori si neplăcut !

Pe străzile din Bangkok

Alegeți un hotel in apropiere de Skytrain ca sa va puteți mișca mai rapid prin oraș. Folosiți si posibilitatea de a merge cu barca sau ferry – e ieftin si sigur. Unele parți ale orașului sunt mizerabile altele foarte luxurioase – e un oraș al contrastelor !

Wat Arun

Cum ajungeți acolo: Riverboat, statia Tha Tien

Fără îndoială, unul dintre cele mai frumoase temple din Bangkok este Wat Arun, “Templul Zorilor”. Acest lucru se datorează, în parte, arhitecturii sale neobișnuite pentru Thailanda în stil Khmer, atât de asemănătoare cu Angkor Wat, și bineinteles si datorită locației sale direct langa râul Chao Phraya.

Wat Arun dupa apusul soarelui

Wat Pho

Cum se ajunge acolo: Riverboat: Statia Tha Tien

Wat Pho este unul dintre cele mai faimoase temple din Bangkok. Aici se afla maiestuosul Buddha de aur culcat.

Wat Pho si uriașul Buddha culcat, lung de 45 de metri
Wat Pho si uriașul Buddha culcat, lung de 45 de metri

Dar Wat Pho este, de asemenea, renumit si pentru școala de masaj. In apropierea templului te poti bucura de legendarul masaj thailandez într-un cort cu aer condiționat ( ai grija ca doare daca nu esti flexibil )

Golden Mount / Muntele de Aur

Cum se ajunge acolo: Pe canal pana la statia Panfa sau cu tuk tuk-ul Adresa: Wat Saket (Muntele de Aur), 344 Chakkraphatdi Phong Rd

În mijlocul vechiului oraș Bangkok se află un mic munte artificial, iar pe vârf se află un templu cu un chedi de aur. Daca urci sus poti avea o vederea panoramică de 360 ° peste orasul vechi și nou.

Golden Mountain / muntele de aur

Chinatown

Cum se ajunge acolo:
Riverboat: Departamentul Ratchawong sau Marine
MRT ( Skytrain ) : Statia Hua Lamphong

Chinatown este cea mai mare, cea mai renumită și cea mai veche enclavă culturală din Bangkok și merită cu siguranță o vizită. Principala stradă Yaowarat Road este dominată de panouri si reclame cu caractere chinezești ( te simti de parca ai fi in China ).

Mancarea tipica thailandeza e foarte iute

Recomand Chinatown in Bangkok, în principal pentru mâncărurile cantoneze, sau seara cand se transformă într-o piață de noapte.

Foarte important! Luati cu voi neaparat o carte de vizita a hotelului ( cereti la receptie ) sau pentru prima zi printati-va pe o pagina numele hotelului si adresa in thailandeza si notati-va numarul de telefon al hotelului ! pentru a o arata taximetristilor – multi dintre ei nu stiu sa citeasca literele noaste ( precum nici noi nu le putem citi pe ale lor ).

การเดินทางที่น่าพอใจ! – have a nice trip !

Vrei să afli mai multe despre Thailanda ? Citeste si despre aventurile lui PaMi prin Bangkok, Koh Samui  Chiang Mai, Lamphun, Krabi, Khaolak.

Dorești și tu să vizitezi orașul Bangkok, însă nu ai curajul să o faci pe cont propriu ca și noi ? Nici o problemă – aici găsești tururi ghidate de ghizi localnici și recomandate de noi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.