Ce sa vizitezi in Bangkok

Bangkok – obiective turistice si sfaturi importante. Ce sa vizitezi in Bangkok si cum ajungi acolo.

Palatul Regal este cea mai renumita atractie din Bangkok. Din păcate, acest lucru înseamnă sute de vizitatori, stat la coada și încercări de fraudă.

in Bangkok nu crede tot ce ti se spune

Aveti grija: multi soferi de taxi sau tuk-tuk vor incerca sa va minta spunand ca Palatul este inchis si sa va duca la un butic sau magazin de unde primesc ei comision in cazul in care cumperi ceva. Recomand să vizitați palatul, dimineața cât mai curând posibil- porțile se deschid la ora 8:30.

Palatul regal
Thailanda – Palatul regal

In interiorul gradinii palatului se afla si Wat Phra Kaeo care este numit si Templul lui Buddha de Smarald in iteriorul sau se afla o statuie a lui Buddha făcuta din piatra pretioasa de jad. Aici vin si localnicii sa depuna ofrande ( flori de lotus ) si sa se roage.

religia Budhista este practicata zilnic

Pentru vizita exista un cod strict de îmbrăcăminte – este interzis sa intri cu pantaloni scurti sau fuste mini iar umerii trebuie sa fie acoperiti. Se pot împrumuta haine potrivite în fața palatului in cazul in care nu vrei sa te imbraci ca atare ( din motive de caldura )

Cum se ajunge acolo: Riverboat, statia Chang

Fără îndoială, unul dintre cele mai frumoase temple din Bangkok este Wat Arun, „Templul Zorilor”. Acest lucru se datorează, în parte, arhitecturii sale neobișnuite pentru Thailanda în stil Khmer, atât de asemănătoare cu Angkor Wat, și bineinteles si datorită locației sale direct langa râul Chao Phraya.

Wat Arun dupa apusul soarelui

Cum ajungeți acolo: Riverboat, statia Tha Tien

Wat Pho este unul dintre cele mai faimoase temple din Bangkok. Aici se afla maiestuosul Buddha de aur culcat.

Wat Pho si uriașul Buddha culcat, lung de 45 de metri
Wat Pho si uriașul Buddha culcat, lung de 45 de metri

Dar Wat Pho este, de asemenea, renumit si pentru școala de masaj. In apropierea templului te poti bucura de legendarul masaj thailandez într-un cort cu aer condiționat ( ai grija ca doare daca nu esti flexibil )

Cum se ajunge acolo: Riverboat: Statia Tha Tien

Golden Mount / Muntele de Aur

În mijlocul vechiului oraș Bangkok se află un mic munte artificial, iar pe vârf se află un templu cu un chedi de aur. Daca urci sus poti avea o vederea panoramică de 360 ° peste orasul vechi și nou.

Golden Mountain

Cum se ajunge acolo: Pe canal pana la statia Panfa sau cu tuk tuk-ul Adresa: Wat Saket (Muntele de Aur), 344 Chakkraphatdi Phong Rd

Chinatown este cea mai mare, cea mai renumită și cea mai veche enclavă culturală din Bangkok și merită cu siguranță o vizită. Principala stradă Yaowarat Road este dominată de panouri si reclame cu caractere chinezești ( te simti de parca ai fi in China ).

Recomand Chinatown in Bangkok, în principal pentru mâncărurile cantoneze, sau seara cand se transformă într-o piață de noapte.

Mancarea tipica thailandeza e foarte iute

Cum se ajunge acolo:
Riverboat: Departamentul Ratchawong sau Marine
MRT ( Skytrain ) : Statia Hua Lamphong

Bangkok ( daca e prima ta iesire in Asia ) te va surprinde si impresiona ! Uneori si neplacut !

Pe strazile din Bangkok

Alegeti un hotel in apropiere de Skytrain ca sa va puteti misca mai rapid prin oras. Folositi si posibilitatea de a merge cu barca sau ferry – e ieftin si sigur. Unele parti ale orasului sunt mizerabile altele foarte luxurioase – e un oras al contrastelor !

Foarte important! Luati cu voi neaparat o carte de vizita a hotelului ( cereti la receptie ) sau pentru prima zi printati-va pe o pagina numele hotelului si adresa in thailandeza si notati-va numarul de telefon al hotelului ! pentru a o arata taximetristilor – multi dintre ei nu stiu sa citeasca literele noaste ( precum nici noi nu le putem citi pe ale lor ).

การเดินทางที่น่าพอใจ! – have a nice trip !

Vrei sa aflii mai multe despre Thailanda ? Citeste si despre aventurile lui PaMi prin Bangkok, Koh Samui  Chiang Mai, Lamphun, Krabi, Khaolak.

 

 

 

Ti-a plăcut ? Distribuie si prietenilor tăi ...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on Pinterest

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *