Chiang Mai si regatul Lanna

Hotelul pe care l-am ales in Chiang Mai era o oaza de placere…un așa zis boutique hotel avea doar cateva camere ce înconjurau o piscina in care puteai pătrunde direct din camera si in mijlocul căreia insulițe pline de pomi înfloriți de o frumusețe rar văzută te invitau la relaxarea absoluta.

Dar noi aveam sa ne petrecem timpul pe drum in căutarea locurilor mult dorite si a experiențelor pe care încă nu le-am facut. Asa ca am lăsat piscina la o parte ( apa si așa era cam rece ) si am luat-o cu un tuk-tuk spre orasul vechi. Am ajuns dupa-amiaza la marele Wat Phra Singh situat direct in centrul orașului.

Wat Phra Singh
Wat Phra Singh in Chiang Mai

Si astfel am descoperit din nou farmecul templelor extrem de colorate ale Thailandei. Dar eu voiam sa vad Wat Chedi Luang un templu vechi de peste 600 de ani înconjurat de elefanții albi.

Wat Chedi Luang
Wat Chedi Luang

L-am gasit abia dupa ce apusese soarele – pe drum intre cele doua temple am mai vizitat încă 4 care se aflau in apropiere. La început vrei sa le vezi pe toate…dupa cateva zile începi sa te concentrezi pe ceea ce iti este tie important. Si asta ne-a fost a doua zi dimineața un masaj thailandez.

Preturile de la hotel erau destul de pipărate așa ca am ieșit pe strada si am descoperit exact vis-à-vis un nou centru de masaj terapeutic.

Am fost invitați sa luam loc, am primit imediat un ceai facut din ghimbir si ni s-a prezentat lista de preturi. Ce sa mai zic ! Prețul pentru o ora de masaj thailandez costa doar 150 Bath ( mai puțin de 4 EUR ) . Am hotărât spontan sa rămânem imediat la masaj si astfel am fost invitați in cabina de schimb. Masajul thailandez se deosebește de celelalte prin faptul ca esti masat îmbrăcat ! intr-un fel de pijama – ha, ha prima data am ras vre-o 10 minute in cabina ca nu n-i se potriveau hainele puse la schimb. Soțului ii plezneau nasturii bluzei peste burta si pantalonii mei ii puteam trage doar pana la genunchi. Please give us the biggest suit you have…ii spun eu maseuzei care nu înțelegea de ce ne prăpădim de ras…si astfel am ajuns eu îmbrăcata intr-un butoi si soțul tot cu burta pe jumătate goala ( se pare ca mi-au dat mie haine de bărbați dar pentru el nu aveau mărimi si mai mari ). Pe urma am urcat in sala de masaj si eu am primit um maseur bărbat iar soțul meu o femeie- nu prea am înțeles eu sensul- dar se pare ca așa e – oricum eram îmbrăcați – soțul meu măcar pe jumătate 😉

Si acum sa va explic eu cum funcționează: Masajul thailandez tradițional nu utilizează uleiuri sau loțiuni, e ca un fel de yoga, adică maseurul te întinde, te presează, te încolăcește in diferite poziții încercând prin manipularea celor cinci straturi ale corpului (piele, țesuturi, canale, oase, organe) sa influențeze relația dintre cele patru elemente ale corpului (pământ, apă, vânt, foc). Si asta doare – mai ales daca nu esti obișnuit ! Dupa o ora in care mai mult am gemut de durere decat de placere am părăsit acest templu al torturii , cu gândul ca de mâine vom alege din nou masajele stil european cu ulei si mângâieri.

masaj
Masajul original thailandez NU este o plăcere

Cu o zi inainte am cumparat in centrul orasului intr-unul dintre nenumaratele birouri de turism o excursie spre Templul Wat Phra That Doi Suthep si astfel am fost asteptati in fata hotelului de un minibus. Dupa tortura de dimineata a urmat tortura de la pranz pe strada celor 1000 de curbe.

Wat Phra That Doi Suthep
Wat Phra That Doi Suthep

Si ajunși sus la poalele templului am privit cu groaza spre cele aproape 300 de trepte…încă o tortura ! Noroc ca in apropiere a fost construit un fel de lift – si egal cat de scump ar fi fost ași fi plătit fără sa ma gândesc măcar un moment la bani. Sus in templu dupa ce ne-am descălțat si am simțit piatra rece sub tălpi parca totul s-a mai liniștit.

Am meditat pentru cateva momente in fata unui Buddha imens si am lasat privirea sa se intinda peste minunata panorama verde a dealurilor din imprejur.

Seara ajunsi din nou in hotel nici urma de relaxare ca aveam bilete pentru spectacolul din apropierea hotelului. Ne-am lungit pe jos si aproape adormiti am savurat cateva minute miraculoase de muzica si dans.

Dans tradițional thailandez

Noaptea s-a lasat cu zumzet de tantari- noroc ca aveam plase intinse peste pat. A treia zi aveam de gand sa vizitam si alte animale specifice zonei – adaca toate gradiniile zoologice din inprejurimi cu elefanti, tigri si femei… da ati citit bine…gradina zoologica unde poti vizita tribul femeilor cu gat de girafa !

Vreau sa vad toate pozele din albumul Thailanda.

Dorești și tu să vizitezi Chiang Mai, însă nu ai curajul să o faci pe cont propriu ca și noi ? Nici o problemă – aici găsești tururi ghidate de ghizi localnici și recomandate de noi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.