Cât de scumpă este o vacanță pe insulele Seychelles?

Pot să-mi permit să merg și eu acolo?

Exact acestea au fost întrebările care mă chinuiau și pe mine de mai mulți, mulți ani. Am vizitat multe țări si multe insule la viața mea, una mai frumoasă ca cealaltă, dar știam că apogeul, the top of the top ar fi Insulele Seychelles. Dar cumva, sinceră să fiu și din motive financiare, am amânat mereu sa merg acolo. Acum, pentru că aveam un motiv serios (împlineam jumătate de secol) mi-am luat inima in dinți și portofelul in mână și mi-am zis … now or never!

Pe insula La Digue – un vis implinit

Seychelles sunt defapt zeci de insule, dar 3 insule sunt mai turistice si mai usor accesibile: Mahe unde aterizeaza toate avioanele internationale, Praslin si La Digue . La Digue este de fapt insula cu plaja cea mai fotografiată din lume (Source d’argent) și pe care trebuie să o vezi dacă vrei să spui că ai fost pe Seychelles.

Aici câteva recomandări, cum să faci ca să reduci costurile pe Insulele Seychelles și ce trebuie să știi ca să nu fi dezamăgit când ajungi acolo.

1. Achiziționează biletele de avion separat și organizează-ți călătoria individual. Agenția de avioane franceză airfrance a introdus o nouă companie lowcost joon care zboară la Mahe din Paris începând de la 399 EUR / dus-intors. Deci daca ai noroc poți găsii bilete cu plecare din Bucuresti sub 500 EUR. verifică si agențiile arabe care ofera zbor cu escală in Emirate la ca. 600 EUR.

2. Circulă pe Insulele Mahe si Praslin cu autobusul – Un bilet costă 7 rupii (ca. 0,5 EUR) si autobusele circulă des (cu toate ca șoferii conduc ca nebunii) sau si mai bine si mai confortabil

3. Închiriază o mașina la o agenție locală la fața locului – la un preț de 45 EUR / zi cu asigurare inclusă (noi am închiriat mașina la echocars pe insula Mahe echocars.sc și la Capricorn Car rentals pe Insula Praslin capricorncarrental.com). Chiar dacă se circulă pe stânga închiriază o mașina automatică (să nu ai probleme cu schimbarea de viteze cu mâna stânga) sa poți vizita si plajele neaccesibile autobuselor. Nu recomand taxiurile – sunt extrem de scumpe chiar si cele care folosesc taximetru.

4. Renunță să stai la hotel și alege un apartament cu self catering ceea ce înseamnă ca ai bucătărie dotată unde poți sa-ti faci singur de mâncare. Aceasta te va scutii de cheltuieli imense prin restaurante. De ex. pe Insula La Digue o pizza costa 25 EUR. Cumpăra din piața sau de la alimentarele unde cumpăra si localnici (cu toate ca vei fi surprins ce preturi imense sunt chiar si la magazinele locale – de ex. 1 roșie = 20 rupii, 1 pepene mic = 45 rupii, 1 ou = 3,5 rupii o bere locala 25 rupii, o sticla de vin francez sau sudafrican 110 rupii, ½ litru rom local Takamaka 145 rupii (14 rupii = 1 EUR). Dar totuși ieși mult mai ieftin decat daca mănânci in fiecare zi la restaurante (chiar si la cele take away)

5. Daca ajungi pe Seychelles trebuie sa vezi Insula La Digue. Cu ferryboat-ul ajungi acolo in circa 1,5 h. Pretul este de circa 120 Euro dus / intors. Agentia de ferry este seyferry.com

6. Pe La Digue trebuie să stai cel puțin 2-3 zile. Doar o excursie peste zi este prea puțin. La Digue este insula aceea care are minunatele stânci de granit, direct pe plaja si care de fapt este ceea ce a facut Seychelles atât de renumit. Alege una dintre vilele sau cabanele din interiorul insulei fără acces direct la plaja – distanțele sunt mici si preturile diferă enorm. Recomandarea noastra (Casa de Leela sau La maison de Charme). Ambele au bucătărie dotată complet și o mică piscină unde te poți răcorii peste zi.

7. Pe insula La Digue închiriază o bicicletă pt. 100 rupii / zi pentru a vizita toate plajele, care mai de care mai spectaculoasă.

8. Evită plaja Source d’argent intre orele 10 dimineața si 3 după masa când este invadata de turiștii care vin doar pentru un daytrip (Atenție plaja este cu intrare, dar exista posibilitatea sa intri fără sa plătești si nu prin apa! cine dorește sa ii descriu unde se afla poarta de intrare a localnicilor care este nepăzită. mă poate contacta direct). Aici o mică hartă a zonei.

Poarta de intrare a fermierilor

9. Alege pentru o vacanță relaxantă Insula Praslin (oricum ajungi acolo când mergi pe La Digue – deoarece nu exista legătură directa Mahe – La Digue, toate vapoarele făcând escala in Paslin) – in comparație cu Mahe este mult mai placută. Cele mai frumoase plaje sunt Anse Lazio si Anse Volbert (caută sa găsești un apartament aici – noi iti recomandam L’Hirondelle Self Catering Guest House)

Atenție! E bine de știut dinainte, ca să nu fi dezamăgit când ajungi acolo.

Evită să stai in Victoria – Victoria este capitala, nu tocmai frumoasă a Insulelor Seycelles fără plajă, prăfuită si aglomerată. O vizită de câteva ore este mai mult decât de ajuns.

Recomandarea mea – nu-ți pierde timpul pe Insula Mahe – pleacă, dacă este posibil, imediat mai departe pe insula Praslin și după aceea pe insula La Digue.
Ceasul britanic – cam tot ce este de vazut in Victoria

Pe Seychelles plouă aproape in fiecare zi! De aceea totul este verde si plin de insecte. Dacă ai fobie la păianjeni vei fi șocat. Păianjeni vei vedea peste tot si sunt mari cât palma. Localnicii sunt atât de obișnuiți încât nici nu ii mai văd. Oricum nu sunt veninoși. Ferește-te de țânțarii si de musculițe de nisip care mușcă mai ales seara la apusul soarelui.

Pe Seychelles plouă foarte des…

Clima este atât de umedă încât hainele puse la uscat se îmbâcsesc si nu se usucă (cel mai bine le usuci in cameră si nu pe balcon sau terasa)

Curenții de apă sunt periculoși – pe unele plaje este interzis să intri în apă – deci informează-te dinainte unde poti face baie și verifică si perioada de reflux când pe unele plaje apa se retrage atât de mult că nu poți înota deloc.

Atentie ! pe timpul refluxului nu se poate inota

Ce e bine este că pe insulele Seychelles nu există turism in masă – nu există hotele mari, iar cele câteva lanțuri hoteliere care au construit aici (mai ales pe Insula Mahe – precum Hilton, Bayan tree, Kempinski, Four Seasons au puține camere – majoritatea stil vilă sau cabană si au plaja lor “privată”. Deci, vei fi surprins cât de goale sunt unele plaje – nu de multe ori vei fi absolut singur pe o plajă magnifică. Nu uita să duci cu tine tot ce ai necesar (pătura, apă, mâncare si neapărat, nu uita sa te dai cu soluție sau spray contra mușcăturilor de insecte). Pe majoritatea plajelor nu se afla absolut nimic! nici măcar toaletă .

Nu uita că te afli in Africa, pe niște insule in mijlocul Oceanului Indian – produsele importate (aproape toate) sunt extrem de scumpe (mai ales cosmeticele).

Seychelles este o destinație pentru căutătorii de liniște si relaxare, soarele apune în fiecare zi la ora 6:30 seara și în câteva minute se face întuneric. După aceea străzile sunt aproape goale și magazinele închise – nu prea ai posibilitatea sa ieși la distracție sau sa faci ceva deosebit.

Pregătește-te să petreci serile liniștit, citind o carte pe terasă, ca să nu stai in fiecare seară la televizor 🙁

Vezi aici toate pozele din album

Ti-a plăcut ? Distribuie si prietenilor tăi ...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on Pinterest

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *