Croația roadtrip

Cu mașina prin Croația in 7 zile:
Dubrovnik – Trsteno – Split – Trogir – Cascadele Krka – Orebic – Korcula

Traseul nostru începe în Dubrovnik și vă va duce către nord prin orașe mai mici, locuri mai puțin cunoscute și plaje singuratice… care nu ar putea fi mai romantice. Vino cu noi…

Orașul Dubrovnik

Dubrovnik este un oraș vechi uluitor care iti va tăia respirația – și când spun asta, puteți să mă și credeți. Veți gâfâi și tânji după aer după ce ați urcat și coborât sute de trepte sau și mai rău după ce v-ați plimbat pe zidurile sale. Și totuși, merită pe deplin. Atmosfera, mai ales seara este impresionantă.

Orasul Dubrovnik celebrează 600 de ani

Cel mai vechi arboretum din Europa este situat în apropiere în Trsteno. Și pentru că foarte puțini turiști cunosc acest loc, am avut parcul aproape doar pentru noi. Peste 400 de tipuri de copaci sunt plantați aici și tot aici puteți să îmbrățișați cel mai mare arbore din Europa cu o circumferință de peste 3 metrii.

Arboretum in Trsteno

Split – Orașul a fost cândva parte a Imperiului Roman și asta puteți vedea la fiecare colț. Aici o frază scrisă în latină, acolo o statuie și un templu dedicat zeilor romani – iar seara interpreți costumați ca atare au dat un mic spectacol.

Suntem in Croația sau in vechia Roma ?

Trogirul este aproape și mai frumos dar mai ales mai liniștit. Aici merită să petreceți noaptea. Noi am avut norocul să avem de pe terasa apartamentului o panoramă fantastică asupra orașului vechi.

Vedere de pe terasa noastră peste orașul Trogir

Drumul către cascadele Krka este cu adevărat obositor – sute de serpentine și temperaturi de peste 40 de grade ne-au încins la maxim, abia am așteptat să ne scăldăm în apele răcitoare ale cascadelor Skradinski Buk. Așa că nu cumva să uitați costumele de baie!

In apele cascadei Krka se mai poate face baie

Știați ca Marco Polo (1254 – 1324) proeminentul scriitor și călător de renume mondial care a fost printre primii europeni care au călătorit și descoperit Orientul mijlociu până în China, sa născut in Korcula ?

Casa sa natală poate fi vizitată. Din Orebic se ajunge cu ferry in ca. 15 minute.

După sute de kilometrii făcuți in sfârșit, ne-am bucurat de 2 zile de relaxare pe plaja din Orebic, care este una dintre cele mai frumoase plaje din Croația.

Plaja din Orebic

Și astfel traseul nostru prin Croația aproape s-a încheiat, nu însă fără să descoperim un alt loc secret. Știați că aici in orășelul Stone puteți vedea Marele Zid european?

Marele Zid European se afla in Croația
Ti-a plăcut ? Distribuie si prietenilor tăi ...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on Pinterest

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *