Bahamas ? Nu ! Elafonisi !

Plaja cu nisip alb si nuante de roz, apa azurie, clara cu sclipiri verzui – oare unde au fost facute aceste poze ? par sa fie din Marea Caraibe ? sa fie Bahamas ? Nu – este doar Elafonisi pe Insula Creta !

La doar doua ore de zbor departare ! Da ! acolo vreau sa merg sa ma relaxez…m-am gandit eu si mi-am impachetatt in graba bagajul. Biletul de avion de la last minute 200,00 EUR pe persoana, masina de inchiriat direct din aeroport pentru 1 saptamana 150,00 EUR si doua hotele rezervate in graba, unul in partea de nord-vest langa orasul Chania si unul pe la mijlocul insulei – deoarece avea critici foarte bune ( circa 100 EUR / camera / zi cu all inclusive …o greseala foarte mare – deoarece eu iubesc mancarea greceasca si la all inclusive puteai sa mananci neintreruuuppptt ) si iata-ne din nou pe drum. Un soare arzator ne-a intampinat in aeroportul Chania si temperaturi de peste 35 grade. Am luat in primire masina – de data aceasta o Toyota Aygo micuta dar draguta si am pornit pe serpentine inspre orasul Chania . Pentru cei care doresc sa faca ca noi ( deci sa descopere insula pe cont propriu ) le recomand sa urce imediat cum ajung in oraselul Souda pe autostrada. Autostrada, care este insa pe alocuri neterminata, leaga insula din partea de vest pana in partea de ost pe o lungime de circa 300 km. Din pacate , am observat mai tarziu , strada si orasele principale se afla in partea de nord a insulei si plajele frumoase pe care doream eu sa le vizitez se aflau…in sud !

Primul hotel Thalasa beach resort situat in statiunea Platanas la doar cativa km departare de Chania este un hotel exceptional. Si dupa ce am luat in primire cheia camerei – pe care ne-a inmanat-o receptionista cu un zambet – este o camera “junior suite” cu vedere spre mare ,cadou din partea hotelului – stiam ca toata vacanta va fi perfecta. Camera cu etaj – jos un birou, un pat und recamier , o masuta si un televizor ( nu chiar cel mai modern ) si sus la etaj un pat matrimonial imens. O terasa mare si o vedere superba spre mare. Plaja cu pietris destul de ingusta si strada principala plina de “souvenir shops” nu mai puteau strica nimic din prima mea impresie.

Piscina hotelului Thalasa beach resort

Si cu toate ca piscina hotelului era aproape goala si sezlongurile de pe plaja ne imbiau sa ne tolanim pe ele – am pornit-o a doua zi la drum spre Elafonisi…daca iesi de pe autostrada inainte de Kissamos mai sunt doar circa 60 km pana acolo. 60 km printr-un defileu, printre dealuri si satulete micute – de multe ori doar cateva case varuite in alb si o biserica la mijloc. Ici colo cate o taverna si la umbra pomilor de masline babe si mosi stateau la taclale si la un pahar de ouzo…liniste, doar zumzetul greierilor se auzea cand coboram din masina.

Am oprit pe drum la una dintre bisericile varuite in alb si pe urma la pestera Agia Sofia – care se meritase pe deplin cu toate ca drumul pana sus la calduri de aproape 40 de grade aproape ca ma doborase. Acum aveam nevoie de o baie in apa rece a marii…dar cei 60 de km nu mai voiau sa se termine. Eram de mai mult de doua ore pe drum !

Serpentine in sus, serpentine in jos…cand deodata se termina drumul asfaltat si incepe un drum de piatra cu hartoape…si in departare o panorama ca in poze.

Elafonissi - plaja cu nisip roz
Elafonisi – plaja cu nisip roz

Elafonisi…este Bahamas-ul Europei. Pozele nu m-au mintit.

Continuarea aici...

Ti-a plăcut ? Distribuie si prietenilor tăi ...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on Pinterest

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *