Jamaica ? No man !

Plajă cu nisip alb, soare și muzică reggae, Bob Marley şi rastafaris, să stau lungită in hamac, să-mi beau cocktailul cu rom si să privesc ore in șir flori fantastice si fluturi colorați si colibri… așa imi imaginam eu Jamaica …o oaza de relaxare…

Din aeroportul Montego Bay până la Negril – Plaja cea mai cunoscută pe Insula Jamaica – am făcut circa 2 ore cu taxiul peste dealuri împodobite cu plantaje de cafea „Blue Mountain“ – una dintre cele mai gustoase din lume – şi am ajuns intr-un târziu aproape de apusul soarelui.

Jamaica – o insula romantica?

Hotelul, mai bine spus cabana la care ne-am cazat se numește “Whistling bird – Pasărea șuierătoare” (traducerea este perfecta!!! ) şi este direct pe o plajă fantastică cu nisip fin si alb. Aer condiționat nu avem, un ventilator deasupra patului se rotește monoton mișcând aerul acesta moale și fierbinte.

Plaja Negril peste zi fermecătoare

Aici este paradisul mă gândesc, totul pare atât de perfect până şi apusul soarelui este ameţitor si supranatural. Stăm pe plajă fascinaţi de aceasta culisă de film şi nu ne dorim nici mai mult nici mai puţin decât de a rămâne pentru totdeauna aici, pe tărâmurile acestea fermecătoare.

Apus de soare in Negril

Soarele işi aruncă ultimele raze călduţe spre noi şi apoi dispare intr-o mare verde, albastră, lila, indigo… si dintr-o dată acest paradis se transforma intr-o monstruozitate gălăgioasă. Toate animalele junglei, păsările, amfibiile, insectele incep să răcnească din toate puterile, transformând acest paradis intr-un iad de nesuportat.

Jamaica e plină de flori exotice

A doua zi ne-am trezit cu dureri de cap si cu picioarele umflate – pentru prima oara fusesem muscată de pureci de nisip. Pană acum nici nu stiusem că există asa ceva. Purecii de nisip sunt albi si atat de mici incat cu ochiul liber nici nu ii poti zării – dar se apre ca noi am facut o reactie alergică la aceste muscăturii si picioarele noastre arată de parca am fi primit peste noapte “elefantiazis”…din aceasta clipă sa dus si plăcerea de a mă plimba descultă pe malul marii prin nisip! De stat lungită la soare nu-mi mai arde…si pe deasupra apar la orizont mult indrăgitii “beach boys”

Cine cunoaste hărțuiala de pe plajele arabe (ori că este in Egipt, Tunisia sau Maroco) poate intelege pe putin cât de neplăcut poate fi când stai linistit pe plajă si din cinci in cinci minute cineva te deranjeaza pentru a-ti vinde ceva. Numai ca aici nu primesti ca ofertă suveniruri facute din lemn sau piatră, fuste pictate din taftă si zorzoane…nu! aici ti se oferă droguri in ziua mare.

Muzică live pe plajă

La inceput credeam ca fac glume când am auzit că strigau in gura mare pe plaja – ganja, mushrooms, frogs …tot ce-ti doresti!

Seara ieșeam la discotecile open air – ce se țineau direct pe plajă cu muzica reggae și calipso (ador această muzică) – doar că si aici nu puteam sa rămân nici câteva momente singură că deja apăreau băieții de peste zi si se ofereau…pe ei înșiși (Jamaica fiind cunoscută intre timp ca fiind locul unde bărbatii oferă servicii erotice! )

Beach boys – care se vând pe ei înșiși

Si după câteva nopti nedormite, cu ochii umflati si capurile pline de iuresul ingrozitor al noptii, cu pielea scărpinată până la sânge – nu mai mi-ar fi trebuit mult până sa ling o broască râioasă pentru a suporta mai usor mancărimea ce mă inebunea – hărtuiti de beach boys care daca ii refuzai deveneau extrem de agresivi, nu ne dorim nici mai mult nici mai putin decât de a părăsii cât mai curând această insulă blestemată…

Ti-a plăcut ? Distribuie si prietenilor tăi ...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on Pinterest

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *