Koh Samui – Insula paradisiaca

După un zbor liniştit într-un avion al agentiei BangkokAir care a durat cca. 75 minute din Bangkok (Pret 90 $) aterizăm pe micul aeroport în partea de nord a insulei Koh Samui.

Koh Samui aeroport

Vazând insula din avion inconjurată de o apă cristalină de o culoare pe care greu o pot defini abia asteptăm sa-i descoperim frumusetea. De la aeroport ajungem în câteva minute în partea de ost a insulei la cea mai populată plajă “Chaweng Beach “. Aici ne cazăm intr-un bungalow aproape de plajă.

Din pacate “Chaweng Cabana Resort” este unul dintre hotelurile situate pe plaja de la Chaweng care nu l-as recomanda sub nici o formă. Receptia in aer liber, grădina mare cu flori si vegetatie abundenta, locatia direct pe plajă te poate ademeni, dar din păcate camerele sunt sub orice critică. Noi am schimbat de trei ori camera pâna să primim una unde dusul, chiuveta sau wc-ul nu erau infundate si prizele nu se bălăngăneau din perete. Nemaivorbind de paturile cu saltele invechite care in somn te impungeau cu arcurile ce treceau deja prin cuvertură. Cabana este situată direct vis a vis de o discotecă si muzica se aude prin pereti cabanei pâna noaptea târziu.

Relaxare pe plaja din Chaweng
Relaxare pe plaja din Chaweng

In Thailanda hotelurile ofera doar cazare cu micul dejun inclus si astfel am luat prânzul si cina intr-unul dintre nenumaratele restaurante mici situate chiar direct pe plaja. Mâncarea thailandeză este delicioasă şi ieftină. Bucătăria thailandeză are la bază orezul, servit de cele mai multe ori, alături de peşte şi fructe de mare, carne de pui, de rată, de vita si de porc cu legume exotice fierte in lapte de cocos. Toate acestea foarte bine condimentate, de multe ori pentru gustul unui european mult prea picante!

Mancare Thailandeza

Plaja Chaweng este foarte aglomerata in comparatie cu restul insulei. Dar cine vrea distractie, nenumarate restaurante si nu-l deranjeaza inghesuiala pe plajă se va simti extraordinar in această regiune. Noi am plecat insă a treia zi in căutarea unui nou adăpost undeva intr-o regiune mai linistită.

Un drum de circa 50 km inconjoară insula de-a lungul coastei. Pe Koh Samui se circula cu scuterul. Aceste motorete mici sunt utilizate pentru transportul mărfurilor de orice fel şi nu de multe ori vezi chiar 3 sau 4 persoane, cocotati unul peste celalalt (noroc ca thailandezi sunt subtirei de felul lor!) care se aventureaza pe drumurile nepavate si pline de gropi.

Am închiriat si noi o motoreta (pret circa THB 130-150 / 3 euro pe zi) si am pornit cu mari emotii la drum.

Insula este plină de palmieri (cocotieri) si ceea ce m-a impresionat cel mai mult este ca nici o clădire nu este mai inaltă decât cel mai mare palmier pentru a mentine astfel flerul tipic al insulei. După fiecare curbă ni se deschideau in fata ochilor golfuri noi, care mai de care mai frumoase cu nisip alb, fin dar unde incă nu se găseau nici un hotel sau cabană. La capătul sudic al insulei se afla Lamai Bay si aici vizităm doua formatiuni de stânca formate de apele marii care se numesc “bunicul si bunica”. Explicatia de ce aceste stânci se numesc asa este inutilă dupa ce veti vedea pozele ce le voi atasa.

O stanca in forma de penis – numita “bunicul”
si stanca numita “bunica”

Am ajuns pe coasta de vest seara si apusul soarelui ma fermecat atât de mult incât a doua zi ne-am luat catrafusele si ne-am mutat la Hotelul Amanda Resort. Hotelul Amanda Resort situat pe Bang Ma Kham Beach este construit in stil balinez cu cabane ascunse intr-o gradina mare tropicala si este unul dintre putinele hoteluri pe coasta de vest. M-a mirat foarte mult de ce zona turistica sa dezvoltat pe coasta de ost si nu pe cea de vest pentru că si aici sunt stranduri cu nisip fin si cocotieri ce cresc direct pe plaja.

Koh Samui – apus de soare la piscina pe coasta de vest

Dar a doua zi dimineata ne-am dat seama de ce. Din cauza refluxului care se petrece peste zi, coboară apa mării atât de mult incât ramân doar câtiva centrimetri de apă si urca abia seara când iti ajunge pâna pe la brâu. Deci imbăiatul in mare este peste zi aproape imposibil. Trebuie sa iesi in larg cel putin jumate de km pentru a putea inota (ce pacat! ).

De aici am facut o excurie in zona din nord a insulei pe Plaja Bop Hut unde sa stabilit o colonie de artisti ce isi prezintă pe străzile inguste printre cabane de lemn viu colorate: picturile, sculpturile sau alte obiecte artă. Stradul din aceasta zonă este insă abrupt si plaja cu pietricele.

Koh Samui - Elefant bay
Koh Samui – Elefant bay

Si până la urmă tot ne-am găsit fericirea si plaja perfectă situată intre Chaweng beach si Lamay beach, denumita de localnici Elefant bay unde am petrecut ultimele zile ca in paradis…

Vrei si tu acolo ?…vezi aici cum faci

Aventurile lui PaMi prin Thailanda continua…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.