Vrei in Maroc ? află aici cum faci/informații utile

Follow my blog with Bloglovin

 

Marocul este intens. Este haotic. Este colorat. E parfumat.

Călătorii fie că îl iubesc, fie că îl urăsc. De la munții Atlas până la deșert in estul si sudul tarii, până pe coasta oceanului Atlantic in vest si a marii Mediterane in nord, Marocul este o țară uimitoare.

Utilizați acest ghid de călătorie pentru a vă planifica călătoria prin Maroc, pentru a economisi bani și a evita capcanele care te pot așteptă in aceasta țară !

Cele mai bune locuri de văzut și lucruri de făcut în Maroc

Follow my blog with Bloglovin

Explorați orasul Marrakech

Petreceți ceva timp în piata Djemaa el-Fna plină de artiști cu diverse talente, printre care și îmblânzitori de șerpi, de maimuțe, povestitori și muzicieni. După aceea, rătăciți-va prin medina, mâncați in piață si târguiți-va la achiziționarea de suveniruri.

Petreceți o noapte în deșertul Sahara sau in apropiere  – Desertul Sahara este absolut spectaculos. Vizitați in apropiere de orasul Ouarzazate Studiourile de filmări Atlas Studios – este cel mai mare studio de film din lume care acoperă mai mult de 322.000 de metri pătrați de desert. Multe filme cunoscute au fost filmate aici, printre care: Lawrence of Arabia (1962), The Last Temptation of Christ (1988), Mumia (1999), Gladiator (2000).

Studiourile Atlas

Nu ratați ! in apropiere vizitați neaparat localitatea Aït Benhaddou  un kasbah adevărat ( va promit ca arata ca-n filme )!

Satul Ait Benhaddou

Vizitați Fez

Tăbăcăriile din Fes

acest oraș medieval vă va teleporta cu 1000 de ani in urma in evul mediu. Medina cu porțile ei de intrare, străzile ei înguste umplute cu arome minunate ( sau mai puțin minunate daca va aflați in cartierul tăbăcarilor ) , moschei, magazine de artizanat și o mulțime de măgari.

Essaouira

Essaouria / paradisul surferilor

Essaouira este situat la câteva ore de la Marrakech pe coasta atlantică și este o destinație de plajă populară pentru turiști, în special pentru surferi. Mi-a plăcut atmosfera relaxată a orașului, aerul marii și peștele proaspăt. Vizitați minunata piață de pește dimineața când toți pescarii vin sa-și vândă captura zilei. După aceea, verificați micile tarabe de pește din apropiere, în piața principală, unde vă puteți bucura de fructe de mare proaspete la grătar foarte ieftine.

Volubilis

Mozaic in Volubilis

Orașul vechi Volubilis  – Volubilis este una dintre cele mai bine conservate (și cele mai puțin frecventate) ruine din timpul vremurilor romane.

Rabat / capitala țării

Pe străzile orașului vechi in Rabat

Cum ajungi in Maroc

  • cu avionul ( cel mai ieftin prin compania aeriana lowcost ryanair.com . Aeroporturi in Fes, Marrakesh, Casablanca sau
  • din Spania cu vaporul peste strimtoarea Gibraltar ( ceea ce nu recomand )

Transport in țară

Cel mai bun si usor mod de a călători în Maroc este cu o mașina închiriată. Daca însă nu aveti curajul, atunci va recomand trenurile. Sunt confortabile, ieftine și circulă în majoritatea orașelor mari. Un bilet de tren va costa în jur de 30 MAD pe oră de călătorie pentru clasa a 2-a sau 45 MAD pe oră pentru clasa I. Călătoria de la Fez la Marrakech durează circa 7,5 ore și costă 160 MAD (230 MAD pentru clasa întâi). Când mergeți pe distanțe mai scurte, vă recomandăm să mergeți cu autobuzul sau cu taxiul. Autobuzele costă de obicei în jur de 4 MAD, dar pot fi supraaglomerate. Taxiurile (partajate sau colective) costa un pic mai mult, dar sunt mai rapide și mai sigure.

Recomandarea lui PaMi

Relaxați-vă într-un hammam tradițional – o baie de aburi populară în Africa de Nord. Vizitați un centru tradițional pentru o experiență autentică și răsfățați-vă pielea cu un gomaj tipic. Hammamurile publice costă aproximativ 10 MAD, în timp ce hammamurile hotelului pot costa 300-500 MAD ( daca nu sunt incluse in prețul camerei).

Citeste despre aventurile lui PaMi prin Maroc

Ti-a plăcut ? Distribuie si prietenilor tăi ...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on Pinterest

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *