Mauritius – Plouă cu soare

Din totdeauna mi-am dorit sa pot vedea ploaia. Să stau la marginile ei si să o admir și să-i simt mirosul umed. Dar de fiecare dată ploaia începea înainte sa o văd cum vine si înceta înainte sa o văd plecând…ok, aceste gânduri nu sunt doar ale mele, recunosc ! aceste gânduri le-a împărtășit înaintea mea si Ana Blandiana. Insa ea probabil că nu a fost niciodata pe Insula Mauritius.

Aici pe Insula Mauritius si probabil doar aici, pe această insula pierdută in mijlocul oceanului Indian poți admira cu adevărat ploaia! 

Aici cerul este rar acoperit in întregime. Doar câțiva nori albi si pufoși la orizont. Si dintr-o data un nor gri se apropie. Norul nu este mare – daca ridic mâinile spre cer îl pot cuprinde cu ușurința intre palmele mele. Si din acest nor care se apropie lent , fără graba vad cum ploaia se scurge spre pământ. Nu știu cum sa va explic senzația – văd intr-adevăr picăturile de ploaie intre cer si pământ si daca as dorii as putea sa ma duc până la marginile ei si sa pătrund pe teritoriul ploii. Daca as vrea as putea doar sa stau la marginile ei si sa întind mana ca printr-o perdea, aici totul este posibil.

In Mauritius poți sa admiri ploaia cum cade

Mauritius este o insula tropicala – verde, verde, verde…doamne cat de mult ni-am dorit sa vad din nou aceasta culoare dupa lunile enorm de lungi de iarna din Germania când totul in jurul tau este gri si trist. Aici pe Insula Mauritius ne aflam in toiul verii – totul este in floare ! Pomi imenși de plumeria ( frangipani ), iasomie si ylang ylang, boschete de oleandrii si Bougainville in diverse culori.

Si zeci de pasarele mici colorate cânta neîntrerupt. Stau pe veranda hotelului Heritage Le Telfair situat pe plaja Bel Ombre un hotel construit in stil colonial si ma minunez cit de frumoasa poate sa fie viata…chair daca doar cateva săptămâni pe an !

deschide poarta si paseste spre fericire pe Insula Mauritius
deschide poarta si pășește spre fericire pe Insula Mauritius

Acum circa 500 de ani când a fost descoperita aceasta insula nu a fost locuită, primi oameni au întâlnit aici doar o vegetație tropicala luxurianta si cateva specii de reptile și păsări –

Pasărea Dodo

inclusiv legendarul „dodo” si Mark Twain scria: “You gather the idea that Mauritius was made first and then heaven, and that heaven was copied after Mauritius”. Mauritius a fost creat întâi si pe urma paradisul, inspirat de aici !

Francezii si pe urma englezii au colonializat-o transformând pământurile fertile ( insula este de origine vulcanica cu un pământ negru foarte roditor ) in plantații de trestie de zahar de ceai si de cafea.

plantații de ceai
plantații de ceai ep Insula Mauritius

Aici au fost aduși sclavi din Africa si pe urma din India pentru a lucra pământurile si populația zilei de azi este formata din aceasta amestecare a celor doua feluri de oameni: de la africani au moștenit ritmul de muzica in sânge si bucuria de a trai si de la asiatici respectul si dorința de a-ti satisface toate dorințele. O combinație perfectă dacă ești oaspete in aceasta țară.

Camera de hotel este imensa mobilata in stil colonial cu mobila de culoare închisa cu parchet aproape negru si baia in marmora alba.

Seara in Heritage Le Telfair Hotel

Exista si acum sus pe deal fosta casa coloniala care se numește acum château si unde se poate lua masa de cina la luminile palide ale lumânărilor înconjurat de privirile dure si gurile aspre ale foștilor colonialiști.

In interiorul fostei case coloniale / acum restauratul hotelului

Soțul meu este Patrick Sir , pe mine ma numesc toți doar Maaammm…cu un “a” prelungit făcându-mă sa ma simt pe vremea filmelor gen “ Pe aripile vântului” .

In jurul château-lui se întinde un areal imens de grădini cu fântâni arteziene si intre château si mare un teren de golf – cică unul dintre cele mai frumoase din lume ! – unde vom încerca si noi sa jucam in aceasta seara.

In timp ce scriu aceste rânduri a ajuns si ploaia in apropiere de veranda mea – soarele însă încă strălucește si eu ma surprind ca susur un cântec vechi din copilărie: Ploua cu soare, ploua cu soare, când esti îndrăgostit…

Culorile serii pe Insula Mauritius

Continuarea aici pe plaja Flicenflac

Click aici pentru toate pozele din albumul Mauritius

Ti-a plăcut ? Distribuie si prietenilor tăi ...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on Pinterest

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *