Rhode Island – Newport mansions

Cel mai mic dar cel mai bogat stat american

Îmi permit să afirm ca am vizitat jumătate dintre Statele Unite ale Americi…mai bine zis 25 până acum, dar nici unul dintre cele mari si faimoase precum Florida, Texas sau California a fost acela care m-a impresionat cel mai mult, ci trebuie să recunosc ca cel mai mic stat dintre toate  mi-a rămas în memorie ca fiind cel mai extraordinar.

Acum cu siguranță că nu ve-ti știi care este acesta si mai ales de ce este așa de extraordinar – deoarece nici eu nu am știut absolut nimic despre el până am ajuns acolo. Si de aceea nu am planificat nici măcar o noapte pe teritoriul lui…din păcate.

De aceea doresc prin acest articol sa va informez, există in America ( Statele Unite ) o zona extraordinar de frumoasa căreia trebuie să-i oferiți atenția pe care o merită, statul cu cele mai luxurioase case si vile ce pot fi acum vizitate si de noi …muritorii de rând.

Newport Rhode Island a fost stațiunea de vară a celor mai bogate familii din America.

Si acum rezidează doar cei mai bogați dintre americani in Rhode Island

Aici in Rhode Island s-au refugiat mai întâi proprietarii de plantații proveniți din sudul Statelor Unite ce voiau să scape de căldura și umiditatea extrema ale verilor din Georgia sau Louisiana. Precum acum cei mai bogați dintre noi preferă sa ierneze pe una dintre insulele din sudul Europei, așa și-au dorit cei din sudul Americii să își petreacă vara intr-o zonă mai răcoroasă.

Pe urma în epoca de aur a americanilor, la sfârșitul secolului al XIX-lea, au urmat industriașii ce deveniseră miliardari si care locuiau în New York precum Astor sau Vanderbilt si care s-au întrecut in a construi case care mai de care cât mai extravagante, petrecând aici circa 6 săptămâni pe an.

Pentru a ține pas cu aristocrația mondială, aceste “palate” au fost inspirate din ceea ce văzuseră ei în timpul călătoriilor lor prin Europa. Drept urmare, interiorul arată uneori ca un mozaic eclectic: O cameră îmbrăcata toata in marmura italiana de Carrara lângă o replică a unei mănăstiri grecești si o sală de mese inspirată din castelul francez din Versailles.

The mansions – conacele din Rhode Island

În ciuda aparențelor ( ai impresia ca sunt muzee ), casele erau dotate cu cea mai recentă tehnologie – electricitate, apă curentă, gaz si ar fi si astăzi confortabile de locuit.

Rhode island The Breakers
Rhode island The Breakers

Breakers Mansion este preferata mea din toate casele Newport din Rhode Island. Proiectată de Richard Morris Hunt pentru Cornelius Vanderbilt II, președintele de Cale Ferată Centrală din New York a fost casa de vacanță a familiei si ar putea face față unui palat european in mobilier și decorațiuni. 

In interior sunt mai pompoase ca si castelele din Europa

Palatul Elms a fost reședința de vară a domnului și d-nei Edward Julius Berwind din Philadelphia și New York. Palatul Elms a fost construit în 1901 pentru aproximativ 1,4 milioane de dolari si a fost modelat după Chateau d’Asnieres din apropierea Parisului. Terasa si gradina in stil englez iar in interior tablouri și picturi venețiene. 

The Elms un “castel” francez pe coasta Americii de nord

Marble House

Pentru a construi acest conac dupa cum ii spune si numele au fost necesare peste 500.000 metri cubi de marmură, ca sa devina doar  “cabana de vară” a domnului și doamnei William K. Vanderbilt.  

Marble House – casa de marmora

Rosecliff

Finalizată în 1902 (pentru 2,5 milioane de dolari), a fost domiciliul de vara a Theresei Fair Oelrichs soția magnatului de vapoare Hermann Oelrichs.  Casa a fost folosita ca si culisă de film in The Great Gatsby, True Lies (scena de dans în sala de bal a fost filmată aici) și Amistad. Acum este o locație excelentă pentru nuntă sau un eveniment deosebit. 

Beechwood

Conacul de lemn de fag era epicentrul societății americane la sfârșitul secolului al XIX-lea. Caroline Astor (mama lui John Jacob Astor, care a murit pe Titanic) și-a petrecut  aici 25 de veri și a ținut multe petreceri generoase. Achiziționat de miliardarul Oracle Larry Ellison in 2010 este acum in proprietate privată.

Ochre Court

A doua ca mărime dintre vilele din Newport. Casa de vară a bancherului Ogden Goelet a adăpostit inițial întreaga universitate Salve Regina, acum găzduiește doar birourile administrative ale școlii.

Ochre Court

 Isaac Bell House

După cum sugerează și numele, acesta a fost casa lui Isaac Bell, un broker bogat și investitor de bumbac. O combinație interesantă de stiluri se regăsesc in aceasta vila : engleză – europeană, colonial americană și japoneză.

Chepstow

Casa de vară a lui Edmund Schermerhorn, Chepstow, a fost construită în 1860 de arhitectul Newport George Champlin Mason. Cumpărată de doamna Emily Morris Gallatin în 1911, mai conține si acum multe documente ale familiei Morris.

Din pacate noi am reușit sa vizităm doar 3 dintre ele si trebuie sa recunosc ca mi-a fost greu să-mi imaginez cum a fost viața lor adevărată – probabil că aveau servitori în fiecare cameră ca să-i călăuzească dacă se rătăceau prin zecile de camere. Eu eram doar intr-o alergătura continuă…in timp ce imi puneam mereu aceeași întrebare:

Au fost într-adevăr fericiți ? au putut într-adevăr savura minunățiile de mobile si lămpile de cristal care si le-au expus in casa ? s-au putut într-adevăr relaxa pe terasele imense sau erau si ei disperați precum eu in căutarea unei toalete…

La sfârșitul zilei dupa acest maraton eram obosită si trebuie sa recunosc si puțin invidioasa, m-am așezat pe o banca in apropiere…si pe ea stătea scris de parca mi-ar fi citit gândurile:  Iubește viata pe care tu o trăiești ! literele cioplite in piatra au reușit sa ma readucă la realitate, pana când  jos pe o pietricica si mai mică am citit…dar visează mai departe !

Love the life you live ! but still dream

 
Ești curios ce aventuri mai urmează ? Abonează-te acum si vei fi primul care va afla când apare un articol nou.

Abonează-te acum

Va multumim !

abonații primesc de asemenea si informatii cu ofertele agentiei dordeduca.com

Ti-a plăcut ? Distribuie si prietenilor tăi ...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on Pinterest

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *