Roatan – insula aventurii

Lucrurile pe care nu le experimentez in fiecare zi sau cel puțin regulat – imi fac teama. Chiar si mersul pe bicicleta in primăvara dupa mai multe luni de ne exersare mă fac sa-mi tremure genunchii pentru cateva momente. Ce să vă mai spun de exemplu despre snorkeling. Doar ideea ca trebuie cu capul sub apă sa respir printr-un tub de plastic –ma face sa am un sentiment de sufocare. Si cu toate ca încerc sa-mi reamintesc cat de fascinanta este viata subacvatica si ca in momentul in care am reușit sa-mi înving teama nu ma mai poți scoate din apa, imi trebuie de fiecare data cel puțin jumătate de ora sau chair si mai mult.

De aceea ma mira faptul ca azi nu am ezitat nici un moment sa ma arunc in neant legata doar de o sfoara , bălăngănind peste coroanele pomilor intr-o viteza nemăsurabilă.

Hotelul la care stăm aici pe insula Roatan nu are acces direct la plaja. Dimineața de pe terasa apartamentului vedem marea si răsăritul soarelui este fascinant însă mirosul apei si țipatul pescărușilor imi lipsesc cu desăvârșire.

Roatan French Key
Plaja privată pe Insula French Key

Exista un shuttle bus care ne duce regulat la plaja pe Insula French Key unde am fost si ieri – o insula privata unde au acces gratuit doar clienții hotelului nostru. Sunt însă așa de putini turiști aici pe insula încât ieri am fost doar noi doi acolo împreuna cu barmanul si chelnerița care ne-au ținut de companie.

Plaja privata

Insula este un fel de zona ecologica si de salvare a bebelușilor orfani de jaguari si maimuțe care au fost găsiți in jungla fara parinti. Aici sunt crescuti in siguranta pana ajung la varsta necesara pentru a putea fi lasati din nou in natura.

o maimutica s-a lipit de mine ca un bebelas

Au siguranta, mancare insa ce le lipseste cu desavarsire este iubirea de mama. Pana acum nu stiam cum plange un bebelas de maimuta – pana ieri. In momentul in care l-am luat pe puiul de mainuta in brate – trebuia doar sa te apropii de ei ca deja intindeau manutele sa-i iei sus – si-a pus capsorul la mine pe piept tinandu-se cat putea de tare de mine si incolacindusi chiar si coada in jurul meu. Atat mi-a trebuit sa-l mangai ca nu l-am mai putut dezlipi de mine. Cu greu am sa uit ochisori plini de lacrimi cand l-am desgatat cu forta de corpul meu…si plansul…ca un bebelas de om.

Azi nu am mai mers la plaja – oricum maine vom schimba hotelul si ne mutam in zona West Bay Beach ce se poate mandrii cu una dintre cele mai frumoase plaje din Marea Caraibe. Asa ca am facut cateva cautari sa vedem ce se afla aici in apropiere si astfel am dat de acest parc.

Parcul ce se numeste el insusi “Extremely Extreme” are cel mai lung traseu de cablu ce ajunge la inaltimi de circa 100 m și distanța intre punctul de plecare si sfarsit este de circa 600 m.

Am urcat cu un jeep pe un drum nepavat si foarte abrupt pana la cel mai inalt punct de pe insula. Insula nu este lata astfel incat se putea vedea marea de pe ambele parti. Am urcat in varful unui copac – probabil cel mai inalt copac din Roatan

Stateam la marginea platformei privind in vale – capatul traseului nu se putea vedea si ma gandeam – ti-ai dorit din totdeauna sa poti zbura…jump !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.