De ce NU recomand Seychelles

Seychelles sunt un arhipelag al mai multor insule, dar 3 dintre ele sunt mai turistice si mai usor accesibile: Mahe unde aterizeaza toate avioanele internationale, Praslin si La Digue. La Digue este defapt insula cu plaja cea mai fotografiată din lume ( Source d’argent ) și pe care trebuie să o vezi dacă vrei să spui că ai fost pe Seychelles !

Recunosc că am facut odată greșeala asta – nu exista persoană căreia să nu-i recomand Akumal pe coasta Riviera Maya din Mexico, când mă întreba care este plaja cea mai frumoasa din lume. Făceam reclamă oriunde si la oricine – de parcă voiam tuturor sa le împărtășesc puțin din fericirea pe care am simțit-o eu cândva când am fost noi acolo, noi doi singuri pe acea plajă mirifică jucând-ne cu bebeluși de țestoase intr-un apus uluitor . 

Akumal Beach
Plaja din Akumal, Mexico cu multi ani in urma

Si știți ce s-a întâmplat ? Tot eu am fost aceea care a vărsat lacrimi de disperare si chiar de ciudă când dupa câțiva ani m-am reîntors acolo.

Plaja nu mai exista ! Era acaparată in totalitate de specia  “homo NON sapiens” (in trad. o persoană neînțeleapta, neinteligentă, si mai ales nerezonabilă ) care distruse tot ! Apa care cândva fusese cea mai cristalina dintre toate marile lumii scuipa acum alge rău mirositoare si pe plaja era însăși un tractor !!! care încerca in zadar sa le adune si sa le îndepărteze.  

Plaja Akumal acum
Plaja Akumal, Mexico actual

Nu știu daca ma înțelegeți, dar dupa ce am părăsit pentru totdeauna Akumal mi-am jurat ca in cazul in care voi regăsii din nou un astfel de “paradis” pe pământ am sa-l neg și-am sa-l ascund, si-am sa-l vorbesc de rău …doar sa nu cumva sa se mai întâmple încă odată ce s-a întâmplat in Mexico…  

Plaja Source d'argent La Digue
Plaja Source d’argent La Digue

Stăteam așezata la umbra unui cocotier pe plaja alba cu sclipiri argintii ( de aici ii provine si numele Source d’argent ) pe Insula La Digue si nu-mi venea sa cred ce vad! Definitiv nu exista loc mai frumos pe pământ ! Ajunsesem acolo atât de devreme din întâmplare – de fapt plaja este îngrădita si cu intrare si porțile se deschid abia la ora 8 dimineața dar noi voiam sa vedem răsăritul si astfel fără sa vrem intrasem pe poarta muncitorilor ( nimeni nu ne-a întrebat nimic ) si astfel ajunsesem pe plaja când încă nu era absolut nimeni.

Apa se retrăsese si cei câțiva centimetrii de apa aveau o culoare de nedescris . Nu e o plaja unde sa faci baie ( după masa apa devine mai adânca, dar si atunci nu este placuta deoarece e plina de stânci si corali ) este de fapt o plaja de contemplare …sa te așezi la umbra unui cocotier – care aici cresc pana aproape de apă – si sa-ti lași gândurile sa zboare. E o plaja unde frumusețea ce ți-o oferă natura te face instantaneu sa zâmbești si briza marii te face sa-ti treacă fioruri prin spinare. 

oare cat timp va mai fi posibil sa faci o astfel de fotografie pe Insula la Digue
Oare cat timp va mai fi posibil sa faci o astfel de fotografie pe Insula la Digue

Am zăbovit nemișcați cateva minute bune fără sa putem scoate un cuvânt.  In jurul orei 9 dimineața câțiva turiști sfioși ( de proveniența asiatica ) ni s-au alăturat, si pe urma încă doi, aproape toți doar in perechi se apropiau încă gălăgioși ( ii auzeam cum trec prin coridorul creat de stânci pe care îl parcurgi pana sa ajungi la mare ) ca in momentul când pășeau pe nisip sa amuțească sau să vorbească doar in șoapta de parca totul ar fi atât de ireal ca un balon de săpun, ce ar putea exploda la fiecare atingere.

Plaja Grand Anse pe Insula La Digue
Plaja Grand Anse pe Insula La Digue

Am părăsit acest “paradis” pe la ora 10 când știam ca vor apărea masele de turiști veniți cu croaziera intr-o excursie de o zi, pentru a păstra in amintire ceea ce imi dorisem atat de mult sa redescopăr. 

Mai târziu, peste zi închiriasem o bicicleta si făcusem o tura peste insula descoperind alte plaje la fel de frumoase si cu adevărat sălbatice unde rar ajunge picior de om. Dar nu va recomand sa mergeți acolo !

Pe Seychelles ploua aproape in fiecare zi ! De aceea totul este verde si plin de insecte . Daca ai fobie la păianjeni vei fi șocat . Păianjeni vei vedea peste tot si sunt mari cat palma.

Paianjeni peste tot
Păianjeni mari cat palma vei întâlni peste tot…

Clima este atat de umeda încât hainele puse la uscat se îmbâcsesc si nu se usucă.

Pe Insula La Digue nu poți face baie

Curenții de apa sunt periculoși – pe unele plaje este interzis sa intri in apa – nisipul e fierbinte si atat de fin ca se lipește pe piele, nu exista nici măcar un chioșc cu bere sau cu înghețata si nici un șezlong pe plaja si nici umbrele si daca doresti sa te adăpostești la umbra unui cocotier… iti recomand o lectura adecvata “Injuries Due to Falling Coconuts“…Statistica nu minte…doar eu încerc sa te induc in eroare !

Daca nu am reușit sa te conving vezi aici si celelalte poze din Album 

Si daca vrei neaparat sa mergi si tu acolo vezi aici cum faci

Ești curios ce aventuri mai urmează ? Înscrie-te aici si vei fi primul care va afla când apare un articol nou.

Abonează-te acum

Va multumim !

abonații primesc de asemenea si informatii cu ofertele agentiei dordeduca.com

Ti-a plăcut ? Distribuie si prietenilor tăi ...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on Pinterest

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *