Ubud – inima Insulei Bali

Orasul plin de mistere

In timp ce faceam planurile de calatorie pentru Insula Bali cautand prin internet cele mai frumoase plaje, cele mai bune locuri pentru snorkeling si cele mai interesante temple ale insulei, dadeam de fiecare data de Ubud – acest orasel aflat in mijlocul insulei care parea pentru toti care l-au vizitat ca fiind locul cel mai important de pe insula.

Neintelegand de ce, am considerat ca o noapte sau cel mult doua vor fi de ajuns pentru a perinda pe strazile lui, pentru a vizita cele cateva temple si padurea maimutelor – initial doream doar sa trecem prin el si sa ramanem pentru doar cateva ore.

Am citit cartea “eat, pray, love”, am vazut filmul – si poate ca multi dintre voi nu am inteles de ce chiar acest oras situat atat de departe de coasta sa fie locul unde dragostea, magia si spiritul sunt la casa lor. Si si dupa ce l-am vizitat nu pot sa va spun de ce – va pot spune doar ca asa este !

Oraselul Ubud este mic si intim, cred ca are doar vreo 20-30 mii de locuitori ( Denpasar – capitala Insulei Bali avand circa 2-3 milioane ) si a fost iniţial cunoscut ca o sursă de plante medicinale numele orasului provenind de la cuvântul “ubad” ce in limba indoneza inseamna medicament. Acum este cunoscut ca fiind centrul cultural al insulei.

o familie rugandu-se in mijlocul naturii

Tepi Sawah Villas este un refugiu odihnitor ce te inconjoara cu mister şi te excita – chiar asa este sloganul vilei unde aveam gand sa petrecem doua nopti. Cinci vile a doua apartamente fiecare, unul la parter si unul la etaj se aflau direct in mijlocul campurilor de orez. Noi primisem apartamentul de la etaj si aveam o vedere superba de pe terasa. Baia pe jumatate fara acoperis – cu dusul in aer liber te lasa sa te simti in mijlocul naturii. O piscina, un restaurant excelent (veneau turisti special doar pentru restaurat) si o galerie de arta cu zeci de picturi si sculpturi.

Si aici doar cateva dintre obiectivele turistice ce le puteti vizita si o mica descriere a lor:

Goa Gajah (Pestera Elefantului) este o pestera ce dateaza din secolul IX, intrarea se face prin gura deschisa a unui demon sculptat in piatra. Inauntru se afla o statuie a lui Ganesha. Intrare doar cu sarong la un pret de circa 1,20 EUR deschis pana la ora 6 seara.

Ubud Goa Gajah ( pestera elefantului )

Puri Saren Agung (Palatul Regal, Palatul de apă), deschis zilnic intre 9 -17. Aceasta a fost palatul regilor din Ubud, până in anii 1940, iar o parte din descendenţii familiei regale mai locuiesc aici si astazi. Cateva părţi ale complexului nu sunt accesibile pentru public, dar intrarea este gratuită. Aici se tin seara de seara spectacole de dans.

Puri Saren Agung
Puri Saren Agung

Monkey Forest (Padurea maimutelor) O pădure sacră plină de maimuţe jucause dupa parerea mea deloc agresive in mijlocul caruia se afla templul Pura Dalem Agung, un templu al morţilor care si acum foloseste ca crematoriu.

 

Pura Taman Ayun (Templul de grădină plutitoare). Această denumire provine din faptul ca zona centrala cu altare este înconjurata de un lac plin cu nuferi ce fac ca templul sa para ca înoata intr-o mare de flori.

Puri Saren Agung
Ubud Pura Taman Ayun

Pentru ce interesati care au vazut filmul ” Eat, pray, love” cu Julia Roberts sau au citit cartea – casa si familia lui Ketut – si pe el insusi – Da ! este adevarat, Ketut este real si locuieste aici.

Ubud Ketut
Ubud Ketut din filmul “Eat, pray, love”

Si bineinteles galeriile de arta ! Ubud este un oras unde de zeci de ani s-au adunat pictori, sculptori si alti talentati si au facut din acest orasel un adevarat cuib al celor pasionati de arta, misterium si exotica. Oriunde iti intorci privirea vezi minunatii ale naturii sau create de oameni. Cine doreste sa vada toate pozele din album

clik aici…

PS.

Eu sunt o persoana care se plictiseste destul de repede si care aflandu-se chiar in cele mai frumoase locuri de pe pamant dupa doua sau trei zile isi doreste sa plece mai departe. Aici in Ubud as fi ramas o viata intreaga !

Ti-a plăcut ? Distribuie si prietenilor tăi ...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on Pinterest

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *